Eplechutney perfekt tilbehør til kylling
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bruk den på brødskiven med stekt og skivet naturell, eller til helstekt kylling
Slik gjør du
Skrell eplene og del i to. Fjern kjernehuset og del eplene i biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell og rasp ingefæren.
Ha eplebitene, sjalottløk, hvitløksfedd og ingefær i en kjele sammen med eplecidereddik, brunt sukker og raspet sitronskall. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i 30-40 minutter, eller til eplebitene er helt møre. Smak til med salt og pepper. Om man ønsker en helt jevnet chutney kan man kjøre den glatt med en stavmikser til slutt.
Hell chutneyen over på nyvaskede, varme og tørre glass. Sett på lokk og la det avkjøles i romtemperatur. Glassene kan oppbevares i flere måneder om de står mørkt og kjølig.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing