_

Eplechutney perfekt tilbehør til kylling

45 min | Enkel

Bruk den på brødskiven med stekt og skivet naturell, eller til helstekt kylling

Ingredienser

1 kg
norske epler
3 små
sjalottløk
2 ts
revet ingefær
2 fedd
hvitløk
2 dl
eplecidereddik
200 g
brunt sukker
0.5 stk
økologisk sitron, kun skallet
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bruk den på brødskiven med stekt og skivet naturell, eller til helstekt kylling

Slik gjør du

Skrell eplene og del i to. Fjern kjernehuset og del eplene i biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell og rasp ingefæren.

Ha eplebitene, sjalottløk, hvitløksfedd og ingefær i en kjele sammen med eplecidereddik, brunt sukker og raspet sitronskall. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i 30-40 minutter, eller til eplebitene er helt møre. Smak til med salt og pepper. Om man ønsker en helt jevnet chutney kan man kjøre den glatt med en stavmikser til slutt.

Hell chutneyen over på nyvaskede, varme og tørre glass. Sett på lokk og la det avkjøles i romtemperatur. Glassene kan oppbevares i flere måneder om de står mørkt og kjølig.