
Eplechutney perfekt tilbehør til kylling
45 min | Enkel
Ingredienser
1 kg
norske epler
3 små
sjalottløk
2 ts
revet ingefær
2 fedd
hvitløk
2 dl
eplecidereddik
200 g
brunt sukker
0.5 stk
økologisk sitron, kun skallet
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bruk den på brødskiven med stekt og skivet naturell, eller til helstekt kylling
Slik gjør du
Skrell eplene og del i to. Fjern kjernehuset og del eplene i biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell og rasp ingefæren.
Ha eplebitene, sjalottløk, hvitløksfedd og ingefær i en kjele sammen med eplecidereddik, brunt sukker og raspet sitronskall. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i 30-40 minutter, eller til eplebitene er helt møre. Smak til med salt og pepper. Om man ønsker en helt jevnet chutney kan man kjøre den glatt med en stavmikser til slutt.
Hell chutneyen over på nyvaskede, varme og tørre glass. Sett på lokk og la det avkjøles i romtemperatur. Glassene kan oppbevares i flere måneder om de står mørkt og kjølig.