helstekt kylling

Stekt kylling med sprø poteter og en tyttebærglasur

90 min | Smaksrik

Ingredienser

1 stk
Gårdsklekket hel kylling
50 g
smør, romtemperert
1 stk
appelsin(skall)
1 ts
tørket rosmarin
1 ts
tørket persille
salt og pepper
1 kg
poteter i tynne skiver
3 stk
hvitløksfedd
3 ss
olje

Tyttebærglasur

100 g
frosne tyttebær
80 g
brunt sukker
60 ml
ferskpresset appelsinjuice
0.5 ts
røde chiliflak
0.25 ts
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220 grader. 

Bruk tørkepapir og tørk kyllingen. Salt innsiden av kyllingen og legg deretter kyllingen oppreist i en stekepanne.

I en liten bolle kombinerer du myknet smør, appelsinskall, rosmarin, timian og persille. Løft forsiktig skinnet oppå filetene og legg litt av smørblandingen under. Fordel den resterende smørblandingen over kyllingen. Smak til med salt og pepper.

I en stor bolle kombinerer du skivede poteter, hvitløk og olje. Smak til med salt og pepper. Legg potetene rundt kyllingen i en ildfast form. Stek i 50 til 60 minutter eller til kyllingen har en temperatur på 75 C.

Mens kyllingen steker finner du frem en liten kjele. Kok  tyttebær, brunt sukker, appelsinjuice, røde chiliflak og salt på middels høy varme til det tykner, ca. 10 til 15 minutter. Fordel glasuren på toppen av kyllingen 10 minutter før kyllingen er ferdig stekt. La kyllingen avkjøles litt før servering.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5