Stekt kylling med sprø poteter og en tyttebærglasur
Ingredienser
Tyttebærglasur
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 grader.
Bruk tørkepapir og tørk kyllingen. Salt innsiden av kyllingen og legg deretter kyllingen oppreist i en stekepanne.
I en liten bolle kombinerer du myknet smør, appelsinskall, rosmarin, timian og persille. Løft forsiktig skinnet oppå filetene og legg litt av smørblandingen under. Fordel den resterende smørblandingen over kyllingen. Smak til med salt og pepper.
I en stor bolle kombinerer du skivede poteter, hvitløk og olje. Smak til med salt og pepper. Legg potetene rundt kyllingen i en ildfast form. Stek i 50 til 60 minutter eller til kyllingen har en temperatur på 75 C.
Mens kyllingen steker finner du frem en liten kjele. Kok tyttebær, brunt sukker, appelsinjuice, røde chiliflak og salt på middels høy varme til det tykner, ca. 10 til 15 minutter. Fordel glasuren på toppen av kyllingen 10 minutter før kyllingen er ferdig stekt. La kyllingen avkjøles litt før servering.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing