_-2

Hel kylling med bakte epler

120 min | Sofistikert

Ovnstekt kylling til fest med grov potetmos og fennikelsalat

Ingredienser

Hel kylling

1 hel
2 klyper
salt og pepper
4 stk
epler
4 store
løk
1 stk
hvitløk
2 stk
økologiske sitroner
1 dl
olivenolje

Grov potetmos

600 g
små poteter med tynt skall
1 stk
buljongterning
150 g
smør
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 bunt
gressløk

Fennikelsalat

1 stk
fennikel, gjerne med dusk
1 stk
grønt eple
0.5 stk
sitron
0.5 ts
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ovnstekt kylling til fest med grov potetmos og fennikelsalat

Slik gjør du

Hel kylling

Forvarm ovnen til 160 grader.
Ta kyllingen ut av posen og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Krydre godt med salt og pepper. Gni det godt inn.

Del epler i to og fjern kjernehuset. Del løk i to, og fjern rot og skall. Legg dette med snittflaten opp i en stor ildfast form. Legg kyllingen «feil vei» med brystsiden ned på en seng av løk og epler.

Del en hel hvitløk i to på tvers og sitronene i to. Legg dem med snittflaten opp rundt i formen. Til slutt fordeler du olivenoljen over kyllingen og grønnsakene i formen.

Sett steketermometeret i låret på kyllingen. Kyllingen skal stekes i omlag 2 timer, men dette kan variere litt etter hvor stor den er, så følg med på steketermometeret.

Kyllingen skal tas ut av ovnen når det viser 72 grader på steketermometeret, men et par minutter før dette skal du snu kyllingen i formen og sette på grillelementet. Grill lett slik at skinnet blir gyllent og crispy.

Ta ut kyllingen og la den hvile 10-15 minutter før du deler den opp i stykker.

Tips:
Løken og eplene kan spises som de er, eller de kan kjøres sammen med stekekraften til en smakfull saus.

Grov potetmos

Kok potetene til de er helt møre i vann med buljongterning. Ca 20 minutter, avhengig av størrelsen. Hell av vannet og tilsett smør.

Mos med en potetstapper til en grov mos. Smak til med salt og pepper. Til slutt tilsettes finhakket gressløk.

Fennikelsalat

Skjær tynne skiver av fennikel og eple med en mandolin, grønnsaksskreller eller ostehøvel.

Legg fennikel- og epleskivene i isvann 5-10 minutter for å gjøre de ekstra crispy.

Hell av vannet og finrasp sitronskallet i salaten.

Skvis saften av 1⁄2 sitron over og bland godt. Smak til med salt.