_-30 kop

Cannelloni med konfitert kyllinglår

240 min | Herlig

Hjemmelaget pasta fyllt med konfitert kylling, tomatsaus og bechamel.

Ingredienser

Konfitert kyllinglår

2 kvister
timian
2 kvister
rosmarin
2 fedd
hvitløk
2 klyper
salt
1 l
nøytral olje

Hjemmelaget pasta

300 g
hvetemel
5 g
salt
1 ss
olivenolje

Tomatsaus

3 stk
gulrot
5 stk
løk
2 fedd
hvitløk
2 stk
rød chili
1 håndfull
frisk timian
1 håndfull
frisk rosmarin
1 ss
nduja
1 flaske
passata
500 g
hakkede tomater
2 ss
tomatpure
5 dl
kyllingkraft
1 ts
syltede pepperkorn
1 håndfull
frisk basilikum

Bechamelsaus

60 g
smør
60 g
mel
1 l
melk
150 g
revet mozarella
100 g
revet parmesan
0.5 ts
cayennepepper
1 klype salt
salt
1 klype
pepper

Fyll til cannelloni

250 g
babyspinat

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hjemmelaget pasta fyllt med konfitert kylling, tomatsaus og bechamel.

Slik gjør du

Konfitert kyllinglår:

Tørk av kyllinglårene med tørkepapir og ha på salt.

Legg de i en middels stor kasserolle og hell på olje til lårene er dekket.

Skrell hvitløksfedd og ha de i kjelen sammen rosmarin og timian. (Hele stilker)

Sett stekeplaten på middels til høy varme til du oppnår en temperatur på 90-95 grader.

Kyllinglårene konfiteres i oljen til kjøttet løsner fra benet.

Når kyllinglårene er ferdige tas de ut av kjelen for avkjøling. La de avkjøle i 10 minutter. Ligger de for lenge blir de kalde og det blir vanskelig å plukke kjøttet.

Når lårene er avkjølt plukkes kjøttet fra benet med hendene, og legges til siden.

 

 

Hjemmelaget pasta:

Hell ut melet direkte på kjøkkenbenken og lag en god grop til eggene.
Ha i to hele egg og tre eggeplommer, salt og olivenolje.
Sprekk eggeplommene med en gaffel og begynn å blande eggene forsiktig inn i melet.
Integrer mer og mer mel i eggene mens du rører.
Når blandingen har blitt tykk nok til å håndteres med fingrene går du over til å kna den til en fast og fin deig.
La den så hvile i minimum 30 minutter, eller over natten om du har tid.

Tomatsaus:

Kutt alle grønnsakene i små biter.
Varm opp litt olivenolje i en kjele, og ha i alle grønnsakene.
La de steke i ti minutter mens du rører hele tiden.
Tilsett nduja og stek den sammen grønnsakene til den er rørt ut.
Ha i tomatpure og la det steke til den «rå» tomat duften er borte.
Tilsett noen hele kvister med rosmarin og timian.
Ha så i passata, hakkede tomater, syltede pepperkorn og kyllingkraft.
Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin til å blande sausen jevn.
Smak til med salt, pepper, timian, rosmarin og basilikum.
Hvis sausen blir for tykk kan den spes ut med kyllingkraft eller vann til ønsket konsistens.
Lag gjerne sausen dagen i forveien slik at smakene får «satt» seg skikkelig.

 

Fyll til cannelloni:

Finn fram en stekepanne og varm opp litt olje.

Ha i babyspinaten og varm opp på lav styrke i ca. 1 minutt til den har falt sammen.

Tilsett konfitert kylling og bland det inn sammen med spinaten. Pass på at det ikke steker, det skal kun varmes.

Tilsett tomatsausen til du har en tykk blanding og jevn blanding.

 

Plater til canneloni:
Finn frem den avkjølte pasta deigen, kjevle og pastapresse.
Kjevle ut elementer tynne nok til å passe i pastapressen på tykkeste innstilling. Rull pastaen gjennom pressen nivå for nivå til de har en tykkelse på ca. 3 mm.
Om du ikke har en pastapresse kan du kjevle ut deigen med en kjevle til en stor firkant med
ca 3 mm. tykkelse.
Skjær deigen i rektangler på størrelse med lasagneplater.
Legg de klar til blanchering med litt mel mellom lagene slik at de ikke klistrer seg fast i hverandre
Finn frem en stor kjele og kok opp vann med litt salt.
Legg platene forsiktig i det kokende vannet og kok i 2 minutter.
Finn frem et stekebrett og smør det med olivenolje. Legg de kokte pastaplatene på brettet. Hvis du legger de oppå hverandre så pass på å smøre litt olivenolje mellom lagene slik at de ikke klistrer seg fast i hverandre.

Bechamelsaus:

Finn fram en liten kasserolle og sett stekeplaten på medium styrke.

Smelt smøret og tilsett mel.
Kok melet i smøret i ca 1 minutt uten å gi det farge.
Tilsett melk og kok opp i 2-3 minutter til sausen er jevn og har fått en fyldig konsistens.
Ta kasserollen av platen og tilsett osten.
Bland det godt sammen.
Smak til med cayennepepper, salt og pepper.
Etter at osten er tilsatt, kan ikke sausen kokes igjen.
Dette er det siste som gjøres før du lager formen.
Anretning:
Legg ut pastaplatene på benkeplaten.
Ha på en stripe med kyllingblandingen, og rull platene sammen til tynne sylindere.
Finn fram en ildfast form og smør den inn med olje. Legg i cannelloniene og dekk hele formen med bechamelsaus. (Husk den må være varm, og at den må være den siste du lager før montering.)
Sett formen i oppvarmet ovn på 210 grader i ca. 15 minutter.
Etter 15 minutter sett ovnen på grill, og med full styrke for å karamellisere ostesausen på toppen. Følg med slik at den ikke brenner seg. Formen tas ut når den har fått en gyllen farge.
La formen hvile i 15- 20 minutter før servering.