tikka masala

Nirus Tikka Masala

50 min | God og lettlaget

Inviter til indisk aften med ekte tikka masala.

Ingredienser

1 kg
Kyllinglår
4 ss
Sitronsaft
1 ts
Gurkemeie
1 ts
Chilipulver
1 ts
Salt
2 ts
Revet ingefær
2 stk
Fedd hvitløk
0.5 dl
Rapsolje
150 g
Løk
1.5 ts
Malt korianderfrø
1.5 ts
Spisskummin
150 g
Tomater
1 dl
Vann
1.5 ts
Garam masala
3 ss
Finsnittet koriander
Nyhet
Nirus Tikka Masala

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Inviter til indisk aften med ekte tikka masala.

Slik gjør du

Fjern skinnet av kyllinglårene og del dem i tre.

Knus tomatene, riv ingefær og hvitløk.

Mariner kyllingen i sitronsaft, gurkemeie, chilipulver, salt, revet ingefær og revet hvitløk. Lag et par hakk i bitene med en spiss kniv og det marineres i kjøleskapet i en time. ( Hvis du har tid kan det stå over natten.)

Vend det godt sammen, og tilsett malt korianderfrø, malt spisskummen og halvparten av den friske korianderen.

La det stå i 5 minutter og tilsett så tomatene. Bland alt godt sammen.

Ha i vannet og la det koke i 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt og vannet har kokt godt inn.

Vend inn Garam Masala mot slutten av koketiden, og server med frisk koriander.

Server gjerne med Nirus håndlagde nan, basmati ris, mangochutney og raita.

God fornøyelse!

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Nyhet
Nirus Tikka Masala