Nirus Tikka Masala
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Inviter til indisk aften med ekte tikka masala.
Slik gjør du
Fjern skinnet av kyllinglårene og del dem i tre.
Knus tomatene, riv ingefær og hvitløk.
Mariner kyllingen i sitronsaft, gurkemeie, chilipulver, salt, revet ingefær og revet hvitløk. Lag et par hakk i bitene med en spiss kniv og det marineres i kjøleskapet i en time. ( Hvis du har tid kan det stå over natten.)
Vend det godt sammen, og tilsett malt korianderfrø, malt spisskummen og halvparten av den friske korianderen.
La det stå i 5 minutter og tilsett så tomatene. Bland alt godt sammen.
Ha i vannet og la det koke i 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt og vannet har kokt godt inn.
Vend inn Garam Masala mot slutten av koketiden, og server med frisk koriander.
Server gjerne med Nirus håndlagde nan, basmati ris, mangochutney og raita.
God fornøyelse!
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing