meksikansk kylling middagstips
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pollo enchilado og grillet kaktus

90 min |

Ingredienser

Kylling

2 stk
Gårdsklekket kyllingbryst/kyllinglår

Tortillas

Tortillalefser av blå mais(kan kjøpes på www.Oluf.no)

Marinade

2 stk
tomater
4 stk
hvitløksfedd
0.25 stk
løk
3
chile arbol
0.5 flaske
øl
1 stkl
lime
salt
pepper
olivenolje

Grillet kaktus

1 pk
kaktus
Olje til steking
Salt og pepper

Guacamole i molcajete

1 stk
hvitløksfedd
salt
2 stk
jalapeños
1 ss
frisk koriander
0.25
løk
2 stk
avokado
1 stk
lime

Grillet salsa borracha

3 stk
tomater
0.5 stk
løk
1 stk
hvitløkshode
6 stk
jalapeños
0.5
flaske øl

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Marinaden: 

  1. Marinaden: alt kjøres i mikser eller lages i en molcajete
  2. Legg kylling i en bolle og hell marinaden over. La stå i minimum 30 min. 
  3. Kylling legges på direkte varme. 
  4. Kylling stekes på hver side i 5 min på direkte varme.
  5. Husk å pensle kyllingen med saus når du snur den på grillen.
  6. Flytt kyllingen til  indirekte varme og la den steke med lokk på ii ca 40 min. Kyllingen er ferdig når kjernetemp er på ca 63 grader. Husk at temp stiger etter du tar kyllingen ut. En gjennomstekt kylling er mellom 68-70 grader. Etter 70 grader kan den bli fort tørr. 
  7.  Når kyllingen er ferdig stekt,  ta den ut fra grillen og legg den på en tallerken med folie over for å beholde varmen. 

Grillet kaktus:

  1. Skyll kaktusen i vann 
  2. Pensle olje på kaktusen
  3. Strø salt og pepper over 
  4. Legges på grillen og stekes til man får grillmønster på begge sidene.

 

Guacamole

  1. Kutt hvitløk, løk, og jalapeno i mindre biter.
  2. Kutt avokado in mindre biter. 
  3. Finhakk koriander. 
  4. Legg hvitløk og salt i molcajete og mos dette til en paste. 
  5. Legg jalapeno bitene oppi og mos. 
  6. Legg koriander oppi og mos. 
  7. Legg løk oppi og mos. 
  8. Legg avokado oppi og mos. 
  9. Mos alt i riktig rekkefølge inntil alt er most sammen uten noen store biter. 
  10. Skviss lime jus over og bland godt. 
  11. Smak til med salt
  12. Serveres med tortilla chips eller som tilbehør til tacos. 
  13. Hvis den ikke skal spises med en gang så kan du legge plastfolie over for å holde luften ut. 

Grillet salsa borracha

  1. Legg tomater, løk, hvitløk og jalapenos på grillen. 
  2. Stek til de ser godt stekt (nesten svart) med grillmønster.
  3. Legges på fjøla og grovkuttes. 
  4. Legg alt i en molcajete og strø salt og øl over og mos sammen.
  5. Dette kan også gjøres i en mikser. 

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5