ztCLwVOI

Grillet butterfly hel kylling i recado rojo

min |

Ingredienser

Kylling

Marinaden

1.5 dl
appelsinjuice
1.5 dl
limejuice
1 dl
eddik
1 ss
salt
4 stk
kinesiske hvitløk
1 stk
kanelstang
1 stk
tørket chipotle chili
2 ss
kummin pulver
2 ss
chiliflak
2 ss
oregano
1 ss
pepper
1 ss
kanelpulver
50 g
achiote
bananblader til servering

Xnipec med reddik

4 stk
rødløk
4 stk
reddik
1 stk
laurbærblad
4 stk
lime - saften
1 dl
appelsinjuice
1 ts
oregano
1 ts
salt
0.5 stk
habanero(kan tiløfyes)

Grillet Chiltomate salsa

4 stk
tomater
1 stk
habanero
2 stk
hvitløk
smak til med salt(ca 1ss)

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Kylling legges på benken med brystet ned. Du skal klippe ut ryggraden til kyllingen. Så skjærer du over benet i midten og kan fjerne hele brystbenet. Skjær også ut ribbbenet. Dette kalles for butterfly metoden.

Legg alle pulver krydderne, appelsinjuice, limejuice, eddik og achiote’paste i en mikser og kjør  til en glatt blanding.

Legg kyllingen i en bolle og hell sausen over kjøttet. Kjøttet kan stå i marinaden min 2 timer men helst over natten.   

Start ved å grille kyllingen med brystsiden ned. 

Kyllingen skal grilles på indirekte varme med lokk på i ca 30 min.  Du vil ha grillmønster på kyllingen. 

Pensle kyllingen før du snur den. Sett på lokk og stek videre i ca 30 eller når kyllingen ha ren kjernetemp på ca 68 grader. 

Grillen bør ha en temperatur på 180 grader. Smart å bruke termostat når man griller 

(indirekte varme betyr ikke rett over varmekilden) 

Kylling er klar den har en kjernetemperatur på ca 68 grader.

Xnipec med reddik 

Skjær rødløk i to og skjær i tynne skiver.

Skjær reddik i to og skjær i tynne skiver og i tynne staver.

Legg løken og reddik i en bolle og hell appelsin jus, saften av lime, oregano, laurbærblad, og salt. Bland godt sammen.

Denne blandingen kan hvile i kjøleskapet i 30 min.

Grillet Chiltomate salsa

Tomatene, habanero og hvitløksfedd skal legges på grillen og stekes til den er nesten brent. Denne teknikken kalles for tatemada. Du vil ingrediensene skal brenne seg og få et svart skall. Snu tomatene sånn at alle sider får et svart skall.

Legg  alt oppi en mikser eller molcajete.

Kjør til sausen er tykk.

Server i en bolle.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5