confitert kyllinglår

Konfitert kyllinglår

120 min | Herlig

Konfiter kyllinglår smaker herlig, og kan nytes som det er eller som en komponent i andre retter.

Ingredienser

2 kvister
rosmarin
2 kvister
timian
20 stk
pepperkorn
3 fedd
hvitløk
1 l
nøytral olje

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Konfiter kyllinglår smaker herlig, og kan nytes som det er eller som en komponent i andre retter.

Slik gjør du

Konfitert kyllinglår

Ha olje, urter og pepper i en kjele – og tilsett kyllinglår. Oljen skal dekke lårene. Sett platen på middels varme.

 

 

Kontroller den optimale temperaturen på oljen (95-100*C) med et termometer og hold samme temperatur i ca 1 1/2 – 2 timer. Det kommer an på størrelsen på lårene.

Når du enkelt kan dra kjøttet fra benet så er lårene ferdige.

Om du ikke vil spise lårene med en gang, kan de lagres i oljen i 2-3 uker.

Et annet alternativ er å plukke alt kjøttet av benet, og lagre det i et norgesglass med litt av oljen fra konfiteringen så det dekker.

Da er det bare å varme det opp, så har du deilig konfitert kylling på 5 minutter.