kyllinglaar peder

Ovnsbakt kyllinglår med ostekrem

60 min | Inspirerende

Kyllinglår med asparges og hjemmelagde potetchips til glede for store og små.

Ingredienser

Kyllinglår

2 klype
salt
2 ss
olje
1 fedd
hvitløk
1 kvist
timian
3 ss
smør

Ostekrem

200 g
Holtefjell XO ost
500 g
fløte
1 klype
salt

Potetchips

2 stk
store poteter
2 dl
olje
1 klype
salt

Sprø nypoteter

500 g
nypoteter
2 ss
smør

Asparges

1 klype
salt
1 bunt
asparges
1 klype
maldonsalt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kyllinglår med asparges og hjemmelagde potetchips til glede for store og små.

Slik gjør du

Kyllinglår:

Salt kyllinglårene godt.

Stek i olje, og karamelliser godt rundt om kring.

Tilsett tre ss smør, en kvist timian og et fedd hvitløk og la lårene koke godt i det i 5 – 10 minutter.

Ta vare på smørblandingen.

Kyllinglårene kan toppes med stekesmøret fra kyllingen når den serveres.

Fullfør stekingen i ovnen på 150 *c til kyllingen er ferdig stekt etter ønsket temperatur.

Ostekrem:

Riv osten på et rivjern.

Kok opp fløte og vend inn osten til den er smeltet jevn og fin.

Smak til med salt.

 

Potetchips:

Skiv poteter tynt på en mandolin.

Blansjer i 2 minutter i kokende vann.

Sil av og la det tørke på et papir.

Varm opp olje til 160*c og tilsett potetene i oljen. Forsiktig – hvis det er mye vann igjen på potetene så kan det sprute.

  • Viktig å ikke ha i for mye poteter på samme tid, da det veldig fort kan koke over.

Friter til potetene blir gylne og fine. Ta de ut å ha på et papir og la det gjerne tørke i stekeovnen på lav temperatur en time eller to for å trekke ut så mye olje som mulig.

Smak til med salt. Knus til smuler og klar til servering!

Sprø nypoteter:

Bak poteter i ovnen på 170*c til de er gjennomstekt.

Mos potetene uten at de deler på seg, for å skape små kriker og kroker.

Stek potetene på medium/lav temperatur i smør, pass på så smøret ikke brenner seg, og stek de rundt omkring til de små krikene og krokene blir gyllenbrune og sprø.

Dekkes med ostesaus, toppes med potetsmuler.

Kyllinglår kan toppes med stekesmøret fra kyllingen når den serveres.

Asparges:

Kutt av bunnen på aspargesen. Er de veldig tykke kan det lønne seg å skrelle. Ellers går det helt fint å spise hele aspargesen.

Blansjer i 1 minutt i saltet vann.

Stek opp aspargesen i smør i et par minutter rett før servering. Dryss over maldonsalt helt til slutt.